КАК ДА ОБУЧАВАМЕ УЧЕНИЦИТЕ НА ЖИТЕЙСКИ УМЕНИЯ

Проекти Иновации в образованието КАК ДА ОБУЧАВАМЕ УЧЕНИЦИТЕ НА ЖИТЕЙСКИ УМЕНИЯ
ПДФ Печат

КАК ДА ОБУЧАВАМЕ УЧЕНИЦИТЕ НА ЖИТЕЙСКИ УМЕНИЯ

 

В  Пресцентъра на Областна администрация Търговище се проведе работна среща във връзка с националния конкурс на МОН „Иновативни практики в управлението 2011-2012 г.”. Срещата бе открита от заместник областния управител на Област Търговище г-жа Елка Станчева и в нея участваха г-жа Невяна Захариева - началник на РИО Търговище, директори на училища, представители на общински администрации, на институции и др. Темата на срещата бе във връзка с новите предизвикателства пред българското образование.
„Важно е заедно да съумеем да изградим училищна общност на местно ниво, която да гарантира, че нашите деца ще бъдат не само добре образовани, но и ще израстват като личности, с креативност, с житейски умения и способност да се справят с предизвикателствата на живота”, заяви заместник областния управител г-жа Елка Станчева.
Началникът на РИО-Търговище Невяна Захариева обоснова избора на директорите, които са включени в областния отбор и представи екипа пред представителите на заинтересованите страни, участници в срещата.
Целева група са 20 училища от областта и общо 1770 ученици от ІV, VІІІ и ХІ клас. Целта е в рамките на 6 месеца учениците да получат и да разширят житейските си умения в най-различни аспекти  - как да се явят на интервю за работа, защо трябва да си плащат данъците, какви са им правата като здравно-осигурени лица, как се купува и регистрира кола и др. умения, които ще им бъдат изключително полезни в реалния живот. В проекта на РИО ще бъдат привлечени както родителите, така и обществените институции, като областна администрация, общинските администрации, МВР, НАП, неправителствените организации и др. В тази връзка присъстващите обсъдиха начините за възможно най-добро взаимодействие помежду си. Предвижда се в рамките на проекта да бъде разработен и сайт, на който да се публикуват постигнатите резултати.

 


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.