две награди от литературен и музикален конкурс

Актуално две награди от литературен и музикален конкурс
ПДФ Печат

17-годишната Петя от Търговище с две награди от литературен и музикален конкурс

17-годишната Петя Петрова от Търговище донесе две награди от литературен и музикален конкурс. Момичето “прескочи” от Благоевград в Ямбол и накара името на града ни да се повтори не един път.

И тази година XV Национален ученически празник “За хляба наш…” бе под патронажа на кмета на община Благоевград и бе посветен на Международния ден на Земята. Над 156 есета се конкурираха във възрастова група ІХ-ХІІ клас, като едва 13 от тях бяха допуснати до втори кръг, който представляваше написване на есе в една от залите на община Благоевград. Трима търговищки ученици бяха допуснати до него, като само Петя се яви. Бяха изтеглени две теми и учениците имаха на разположение два часа да напишат своето творение. Есето на търговищката девойка й донесе поощрение. Възпитаничката на ПГИЧЕ “Митрополит Андрей”, горда с постижението си, продължи към следващата дестинация – Ямбол, където ден по-късно се проведе Дванадесетото издание на ученическия фестивал “Песни России”.

В него взеха участие над 100 деца. Петя Петрова, изпълнител от музикална школа “New voices” с ръководител Десислава Станкова, се класира на престижното първо място и получи покана за участие на международен фестивал. Традиционни организатори на “Песни России” и тази година  бяха  читалище „Зора-1945” и Сдружение „Приятели  на Русия”, със съдействието на община Ямбол. По регламента на фестивала  участниците  бяха  разделени в три възрастови групи и в два раздела - за солово и за  групово изпълнение. Певческите качества и владеенето на руския език бяха оценявани от авторитетното  жури с председател Цветомира Гицова – оперна певица, вокален педагог по класическо пеене с много творчески участия в Европа и Америка и членове Николина Георгиева – председател на Сдружение „Приятели на Русия" и Весела Пастърмаджиева – диригент на Хорова школа „Проф. Георги Димитров".

 

 


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.