Учител от Търговище се обучава в Шотландия

Актуално Учител от Търговище се обучава в Шотландия
ПДФ Печат

 

 

Учител от Търговище се обучава в Шотландия на съвременни методи на преподаване

Ренета Стоименова - преподавателка по английски език в Търговищката езикова гимназия, за пети път участва в методически курсове за нови методи на преподаване по английски език, които се огранизират с финансиране от еврофондовете за преподаватели от страни-членки на Евросъюза. Този път семинарът се провежда в Шотландия. 

От тези обучения тя е пренесла не малко в своите часове. Защото еднообразието убива – уверена е Рени. Учениците харесват атрактивните преподаватели, модерното преподаване, отношенията на свободен избор и равноправие. Тогава ученикът сам ще свърши всичко - сам ще стигне до познанието, което в традиционните представи на българската образователна система трябва да му бъде “налято”. Смартфонът и таблетът са учебните помагала на бъдещето – твърди Стоименова и защитава своето убеждение с примери от видяното в Шотландия. Да отнемеш на ученика правото да се допита до интернет е все едно да му отнемеш правото на информация. 

Съвременните методи на преподаване поощравят работата на групи и по двойки и отричат стресиращото индивидуално изпитване пред черната дъска. Децата трябва да бъдат обучавани да работят в екип, да се допълват, консултират, да стигат до общи решения. За динамичното съвремие това са особено важни качества.

През май Ренета Стоименова ще организира открит урок, за да демонстрира пред колегите си усвоените нови мтоди на преподаване. Според нея те са напълно приложими не само при езиковото обучение, а и във всички други учебни дисциплини.

Преди това й предстои още едно интересно обучение – във Франция. Там заедно с преподаватели, психолози, и социални работници ще усвоята подхода при работа с проблемни деца чрез езика на театралното изкуство

 

 


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.