Филмова премиера

Актуално Филмова премиера
ПДФ Печат

 

Търговищката езиковата гимназия с филмова премиера

 

Ученици от Езиковата гимназия в Търговище заснеха 30-минутен криминален психо-трилър, чиято премиера предстои. „Училищни ужаси” е продукт на кръжока по драматургия, ръководен от учителката по английски език в училището Рени Стоименова и създаден по програма „Успех”.

Сюжетът разказва за страховитите преживявания на петима приятели, които остават заключени в училище. Докато се забавляват, те разбират, че не са сами и в сградата има убиец, който превръща невинните им занимания в същински ужас. По коридорите се лее кръв, звучи страховита музика, чуват се ужасяващи писъци. Играе се на английски език, но субтитри на български помагат в превода, защото, както и всички други продукции на кръжока по драматургия, и тази е подкрепена от друг училищен кръжок - този на преводачите.


Сценарист и режисьор е 11-токласникът Денислав Янев, който е автор и постановчик и на другите прояви на кръжока. Заедно с учениците, в разиграването на сюжета участват директорът на гимназията Атанас Цанев и гост-преподавателят от САЩ Шелби Карвальо.

Талантливите ученици от Езиковата гимназия добиха национална известност през миналата година, когато играха своя постановка в експреса Варна-София. С това те записаха първото в историята и на българския театъра, и на БДЖ представление играно в пътуващ влак.

Премиерата на "School Terror", както е оригиналното заглавие на филма, е насрочена за 21 януари в кафе-театъра на читалището. От 17.00 ч. лентата ще се завърти за гости, журналисти и родители, а същинската премиера с поздравления, цветя и т.н. е насрочена за 17.45 ч. Трейлърът на филма може да бъде видян в социалните мрежи, където събира огромен интерес. Затова през седмицата /на 22, 24 и 25 януари от 17.45/ са насрочени допълнителни прожекции. Входът е символичен – 1 лв. По-късно „Училищни ужаси” ще продължи своя път и в киносалоните на съседни градове, но голямата цел на неговите създатели е фестивалът за аматьорско кино в Честърфийлд - Англия, който ще се състои през април.

Участниците в кръжока по драматургия към ПГИЧЕ „Митрополит Андрей” – Търговище изразяват специалната си благодарност на г-н Пламен Ангелов, който съвсем безкористно е поел разноските по заснемането и монтажа на първия им филм.

Людмила Ганчева

ТРЕЙЛЪР: http://www.youtube.com/watch?v=ne0XmTGpNGk

 


 


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.