Проект УСПЕХ

Проект УСПЕХ


ПДФ Печат

 

 

ЕЪРСОФТ - НОВИЯТ СПОРТ

Репортаж за новините на bTV

 
ПДФ Печат

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ – ТЕАТЪР ВЪВ ВЛАКА!

НА 20 АПРИЛ В УСКОРЕНИЯ БЪРЗ ВЛАК ВАРНА-СОФИЯ

ТЕАТРАЛНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ОТ ТЕАТРАЛНИЯ КЛУБ КЪМ ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ В ТЪРГОВИЩЕ ПО АВТОРСКА УЧЕНИЧЕСКА ПИЕСА на Денислав Янев и организирано от ръководителката на клуба Ренета Стоименова – финансирано по ученически проект “УСПЕХ” на Европейския съюз за възобновяване на кръжочната дейност в училищата.


Пиесата е с елементи на комедиен екшън от времето на Ориент Експрес и бе играна последователно в няколко вагона на експреса пред смаяната публика – редови пътници на влака – които единодушно заявиха, че пърформънсът е внесъл забавление в иначе монотонното и дълго пътуване, и приветстваха повече подобни импровизации. Представлението бе заснето от няколко телевизионни екипа, сред които един на Би Ти Ви и един на Нова телевизия, и бе отразено от националните медии като БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО ПЪРВО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ ВЪВ ВЛАК!!! Забавлението обаче бе и си остава изцяло за актьорите и поддържащия екип от преводачи! J

 
ПДФ Печат

ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА НА КЛУБ ПРЕВОД - ПИСМЕН И УСТЕН”

ПО ПРОЕКТ „УСПЕХ”

На 20.04.2012г. клуб „Превод – писмен и устен” проведе представителната си изява по проект „Успех” съвместно с клуба за лингвистичен театър в ПГИЧЕ „Миитрополит Андрей” – гр. Търговище.

Идеята ни беше да направим театрално представление по необичаен начин и на необичайно място. И така, какво по-необичайно място за театрално представление от пътуващ влак? Но клубът по лингвистичен театър се занимава с драма на английски език! Е, ето в този момент се намесиха преводачите. Ако трябва да следваме хронологията, ето как се случи всичко.

Денислав Янев, ученик от Хб клас в ПГИЧЕ, написа едноактна пиеса на английски език, която участниците в клуба по превод преведоха на български език по време на сбирките, набраха текста на компютър, изработиха и размножиха свитъци със сценария.

продължава>
 
Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.