Профилирана гимназия с изучаване на чужди езици "Митрополит Андрей" - гр.Търговище

Банер
ПДФ Печат Е-мейл

Подробности в презентацията ТУК

 
ПДФ Печат Е-мейл

Пореден успех за възпитаник на езиковата гимназия

 

Това е Яна Ганчевска, която завоюва първо място на десетото юбилейно издание на Международният фестивал на изкуствата “Утринна звезда” 2013г., който се проведе от 27 ноември до 1 декември в зимната столица на Балканите – Банско.

Традиционната проява събира всяка година в града под Пирин талантливи деца и младежи от страната и чужбина. Над 1200  колективи и състави от всички краища  на България, както и чужди изпълнители от Македония, Украйна, Молдова  изявиха  таланта си в областта на музикалното, танцовото, изобразителното и театрално изкуство. Яна е част от 15-те търговищки таланта, индивидуални изпълнители от музикална школа “New voices”, които за пореден път впечатлиха жури, гости и жители на курортното градче. Множеството участници от цяла България, Молдова, Македония и Украйна, студеното време и дългият път не попречиха на талантите да завоюват 12 награди. Пет първи награди, три втори, три трети и една специална награда.

 

 
ПДФ Печат Е-мейл

ОБРАТЕН ДИЗАЙН НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС

“Градът лежеше около Сентръл Парк в дълбока тишина, небето в четири сутринта изглеждаше стоплено от звездите и нежната, леко стелеща се мъгла. От време на време по някоя кола се прокрадваше с въздишка на гуми и внезапен, кратък проблясък на фарове. Птичките кротуваха, тролеите и автобусите също; пияниците вече бяха полегнали във входовете; скитниците – подслонени за през нощта, светлините на високите задушливи сгради – изгасени, тук-там блещукаха прозорци на любовници или на болни. Нямаше вятър и миризмата на пръст, остра и неочаквана в бетонния град, се носеше с мъглата.”

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Петя Петрова, ученичка в XIIб клас на ПГИЧЕ „Митрополит Андрей” стана отново
стипендиант на Американска фондация за България.

Петя за трета поредна година успя да впечатли фондацията, показвайки
мотивираност и амбициозност в областта на журналистиката. Както последните две години,
така и тази, Петя е единственият носител на стипендията за област Търговище. Стипендията е
в размер на 75лв. месечно в период от 10 месеца. Фондацията предоставя още една възможност
на своите стипендианти – посещение на лятната стипендиантска среща, която те организират
в едни от най-красивите кътчета на страната. Миналата година търговищкото момиче беше част
от срещата във Враца, където имаше шанса да се запознае с хора имащи сходни с нейните интереси
и да научи нови неща.

 

 
ПДФ Печат Е-мейл

Даровитите таланти на езикова гимназия

Със заповед на кмета на община Търговище д-р Красимир Мирев са отпуснати стипендии на две талантливи търговищки деца по националната Наредба за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.

Стипендиите са за Петя Тихомирова Петрова и София Милкова Миланова. Петя е ученичка в ПГИЧЕ „Митрополит Андрей” – Търговище. София – от тази учебна година е в същото училище. Определеният им размер на стипендията е 135 лв. месечно. Тя се изплаща от съответното училище в рамките на година.

Петя Тихомирова е класирана на второ място в раздел „Солисти”, 15-18 г. в Националния конкурс за изпълнители на забавна песен през април тази година в Пловдив, а София Миланова е с първа награда за индивидуални изпълнители за „народно пеене” в Националния детски конкурс „Диньо Маринов” през март т. г. във Варна./
Информацията е на Община Търговище

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 8 от 15


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.